Heti testiä seuraavana maanataina olin huippu gynekologin juttusilla. Puolitoista tuntia keskustelua asiasta ja kerrankin jäi hyvä mieli vaikka kyseessä on elämän vaikein asia. Gynekologi mietti meidän historiaa ja oli sitä mieltä että se sairaus saattaisi selittää ne keskenmenot, jopa olisi hyväkin selitys sille lähes puolivälissä tapahtuneelle vauvan menehtymiselle. Koska vauvat eivät siinä menehdy ilman syytä ja olisiko luonto hoitanut sairaan sikiön pois.

Gynekologi sanoi myös että tämäkin saattaa olla ns huonolaatuinen raskaus, koska viikkoja oli jo tässä vaiheessa viikkoa vähemmän kuin pitäisi. Kohdussa ei näkynyt sikiötä vain jokin pussukka.

Paljon käytiin läpi tutkimuksia, joilla ehkä asiaa voisi selvittää. Parhaassakin tapauksessa viikkoja olisi jo 15-16 kun tulos saattaisi olla käytettävissä. Toiseksi parhaassa asia saataisiin selville kenties lapsivesinäytteestä jolloin oltaisiin jo 20 viikon ylitse kunnes oltaisiin viisaampia. Huonoin vaihtoehto on että asia selviäisi kun vauva on syntynyt.

Asiaa on pyöritelty joka suuntaan. Välillä haluan jatkaa raskautta mutta toisena hetkenä tiedän ettei minusta taida olla siihen.